Hoe oud is mijn iPhone?

Als eigenaar van een iPhone is het belangrijk om de leeftijd van je toestel te kennen. Hoe ouder je iPhone is, hoe meer kans er is dat je tegen problemen aanloopt zoals een trage werking of een kortere batterijduur. Daarom is het handig om te weten hoe oud je iPhone precies is. Maar hoe kom je daar eigenlijk achter? In dit artikel lees je alles wat je moet weten om de leeftijd van je iPhone te achterhalen.

Hoe kan ik zien hoe oud mijn iPhone is?

Om te ontdekken hoe oud je iPhone is, zijn er verschillende methoden. Hieronder vind je de meest gebruikelijke manieren om de leeftijd van je iPhone te achterhalen:

Controleer het serienummer

Elke iPhone heeft een uniek serienummer. Dit nummer is te vinden op de verpakking van je iPhone, in de instellingen van je toestel en op de Apple-website. Door het serienummer op te zoeken kun je achterhalen wanneer jouw iPhone is geproduceerd. Je kunt het serienummer vinden door naar ‘Instellingen’ te gaan > ‘Algemeen’ > ‘Info’ te gaan en vervolgens naar beneden te scrollen tot je ‘Serienummer’ ziet staan.

Zoek het productiemodel

Naast het serienummer kun je ook het productiemodel van je iPhone opzoeken. Dit modelnummer vertelt je wanneer je iPhone is geproduceerd. Het productiemodelnummer is te vinden op de achterkant van je iPhone. Als je de iPhone niet meer in je bezit hebt, kun je dit nummer ook terugvinden op de verpakking.

Hoe oud is mijn iPhone serienummer

Controleer de aankoopdatum

Als je de aankoopdatum van je iPhone nog weet, kun je hiermee achterhalen hoe oud je iPhone is. De aankoopdatum staat vermeld op de aankoopbon of factuur van je iPhone. Als je de bon of factuur niet meer hebt, kun je contact opnemen met de winkel waar je de iPhone hebt gekocht.

Vraag het aan Siri

Als je Siri op je iPhone hebt geactiveerd, kun je haar ook vragen hoe oud je iPhone is. Vraag bijvoorbeeld: “Hoe oud is mijn iPhone?” en Siri zal je het antwoord geven.

Waarom het belangrijk is dit te weten?

Het is belangrijk om te weten hoe oud je iPhone is, zodat je beter kunt inschatten wanneer het tijd is om hem te vervangen. Er zijn verschillende manieren om de leeftijd van je iPhone te achterhalen, zoals het serienummer, het productiemodel, de aankoopdatum en Siri. Het is aan te raden om je iPhone na drie tot vier jaar te vervangen, maar dit kan afhankelijk zijn van hoe intensief je hem gebruikt. Houd er rekening mee dat Apple over het algemeen vijf jaar ondersteuning biedt voor hun producten, dus als je iPhone ouder is dan vijf jaar, kan het zijn dat hij niet meer wordt ondersteund en dat je hem moet vervangen om up-to-date te blijven. Hopelijk heb je met behulp van dit artikel kunnen ontdekken hoe oud jouw iPhone is!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu