Laptop reparatie

Wanneer uw laptop niet meer functioneert, dan helpen wij u graag verder. Onze specialisten staan dagelijks klaar om te helpen bij soft- en hardware problemen die zich voor kunnen doen op uw apparaat. En omdat we tegenwoordig alles doen op onze laptop, is het prettig om directe service te ontvangen wanneer er zich problemen voordoen. U kunt Just Phones ook zonder afspraak bezoeken. We helpen graag!

Laptop reparatie in Groningen

Een laptop kan jarenlang zonder problemen presteren, en vervolgens van de ene op de andere dag problemen hebben. Vervelend, zeker wanneer u de laptop nodig heeft om op te werken. Logisch dat u niet te lang wilt hoeven wachten op het herstel. Software issues sporen we razendsnel op, waarna reparatie gericht en snel kan plaatsvinden. Vaak is uw laptop al binnen 24 uur gerepareerd.

De volgende reparaties kunnen wij voor u uitvoeren:

  • Toetsenbord
  • Trackpad/ muis
  • Accu vervangen
  • Waterschade
  • Harde schijf vervangen
  • Scherm vervangen
  • Installeren van software
  • Repareren van de grafische kaart
  • Koelpasta vervangen

Een laptop met hardware mankement? Dan adviseren we u eerlijk en transparant over de beste oplossing in uw situatie. Kom bij ons langs in onze winkel gevestigd in winkelcentrum Paddepoel.

Laptop reparatie

Veelvoorkomende reparaties

Laptop opschonen

Een trage laptop daar wordt niemand gelukkig van, echter kan dit probleem zich al snel voordoen. Geen paniek, het is niet nodig om meteen op zoek te gaan naar een nieuwe laptop. Dit probleem is vrij eenvoudig op te lossen door het opschonen van uw laptop. Met het doorlopen van de volgende stappen kunt u dit zelf oplossen:

Stap 1 Verminder het aantal opstart programma’s

Wanneer nieuwe programma’s worden geïnstalleerd op een laptop staat er vaak standaard een vinkje bij “uitvoeren bij opstarten”. Dit betekent dat elke keer wanneer uw laptop aangezet wordt, het programma ook automatisch opgestart gaat worden. Als er veel programma’s zijn, die aangevinkt staan, dan kan het opstarten vertraagd worden. In de instellingen kunt u zien welke programma’s tijdens het starten van de laptop ook geladen worden. Door simpelweg een aantal uit te vinken, die veel geheugen in beslag nemen, kan veel tijd bespaard worden bij het opstarten.

Stap 2 Laptop stofvrij maken

U heeft vast wel eens gemerkt dat er warme lucht uit de onderkant van uw laptop uitgeblazen wordt. Dit wordt gedaan, zodat de processoren niet te heet gaan worden. Wanneer teveel stof zich ophoopt in de ventilatoren kan de warme lucht niet voldoende opgeblazen worden. Het gevolg daarvan is dat de processoren oververhit raken en kan de laptop niet meer optimaal functioneren. Door de ventilatoren stofvrij te maken, zorgt u ervoor dat uw laptop de juiste prestaties blijft behalen. Het is belangrijk om dit eens per jaar halfjaar te doen.

Mocht bovenstaande stappen niet het gewenste effect hebben, dan kunt u altijd bij ons langskomen in de winkel.

Scherm reparatie

De schermen van laptops kunnen over het algemeen meer hebben dan de schermen van een mobiel, echter kan het bij een laptop ook gebeuren dat er een barst in het scherm komt. Dit kan gebeuren wanneer die op de grond is gevallen. Ook kan het voorkomen dat uw scherm vanuit het niets niet meer werkt. Onze experts kunnen helpen bij het repareren ervan. Wij sporen het probleem voor u op en zijn vaak in staat om de reparatie uit te voeren. Zo kunt u de laptop snel weer gebruiken.

Laptop sneller maken

Een snelle laptop dat wil iedereen. Alleen hoe maakt u de laptop sneller? Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Een makkelijke manier om dit te realiseren is het vergroten van het RAM geheugen. Let er van tevoren wel op of dit ook mogelijk is bij uw laptop. Wanneer het besturingssysteem 32 bit bevat dan is een RAM geheugen van 4GB het maximum, bij een besturingssysteem van 64 bit zit hier geen grens aan verbonden. Een andere mogelijkheid is om de harde schijf een upgrade te geven. Het regelmatig uitvoeren van een upgrade hiervan zal helpen om de data op te schonen en de laptop sneller te maken. Ook is het mogelijk om een SSD te laten installeren. Dit zal de snelheid van uw laptop flink verhogen.

Wij helpen u graag bij het sneller maken van uw laptop. Kom bij ons langs in de winkel en informeer naar de mogelijkheden.

Overige reparaties

Naast bovenstaande reparaties kunt u ook langskomen voor andere werkzaamheden die uitgevoerd moet worden voor uw apparaat. Wij kunnen elk probleem aan uw laptop oplossen. Het maken van een afspraak voor uw laptop kan via de contactpagina. Het is ook mogelijk om langs te komen in onze winkel.

Menu