4 tips om uw smartphone optimaal te beschermen

Poef! Daar valt uw smartphone op de harde, stenen vloer. Een barst in het scherm of een kapotte cover, het overkomt ons helaas nog te vaak. Kostbaar en onnodig, want als uw telefoon wél de juiste bescherming had gehad, dan was het wellicht niet gebeurd. Echter kan uw smartphone ook met de benodigde hardware bescherming kapot gaan, want ook de software is gevoelig voor inbraak en defecten. Zorg dat het niet zover komt, en lees onze 4 tips om uw smartphone optimaal te beschermen.

1. Beveiliging tegen software inbraak

We doen met zijn allen steeds meer online, en dat past volledig binnen deze tijd. Het heeft veel voordelen, want online lijkt alles veel sneller en functioneler. Echter is er ook een keerzijde: onze persoonlijke gegevens om de smartphone zijn gevoelig voor diefstal als gevolg van datalekken. Het is zodoende essentieel om uw smartphone te beveiligen. Steeds meer smartphone providers kiezen zodoende voor face recognition. Ook kunt u afbeeldingen, contacten en e-mails op uw smartphone extra beveiligen, zoals in de Cloud of op een persoonlijke Drive.

2. Smartphone cover en hoesje

We noemen deze twee accessoires in één adem, want zo is het in de praktijk. Zowel een smartphone cover als hoesje zijn belangrijk om de hardware optimaal te beschermen. Het voorkomt dat uw beeldscherm direct kapot gaat bij de eerste valpartij, terwijl uw smartphone cover intact blijft. Tegenwoordig heeft u gelukkig meer dan genoeg opties om uw smartphone van de buitenkant te beschermen. Denk aan hoesjes met speciale vakjes voor uw bankpas, ov-chipkaart en clubkaart. Acht u het niet nodig? Bedenk dan dat een ongeluk altijd in een klein hoekje zit, en tevens buiten uw macht kan liggen.

3. Verzekeren tegen diefstal en schade

Op elke smartphone zit tegenwoordig standaard fabrieksgarantie. Wanneer uw telefoon echter kapot gaat buiten de garantieperiode, of binnen de garantieperiode door eigen toedoen, dan vervalt de fabrieksgarantie en zit je met een hoge kostenpost. Wilt u dit koste wat kost voorkomen, dan kunt u overwegen om een verzekering af te sluiten op uw smartphone. U betaalt dan een maandelijks bedrag als premie, waarmee schade nu en in de toekomst gedekt wordt. Dit kunt u zowel doen bij uw provider, als bij een externe verzekeringsmaatschappij.

Bijkomend voordeel: wanneer uw smartphone onverhoopt gestolen wordt, dan bent u binnen de verzekering in vrijwel alle gevallen gedekt tegen diefstal.

4. Ga bewust om met uw smartphone

Te vaak zien we het nog: mensen die hun smartphone op openbare plekken laten rondslingeren. Terwijl u een drankje nuttigt in de horeca, bij een huisborrel zit of de sportschool bezoekt. Het onbedoeld laten rondslingeren van uw smartphone kan natuurlijk eens gebeuren, maar het is belangrijk om rekening te houden met alle mensen die zich in uw nabijheid bevinden. Niet iedereen zal de beste bedoelingen hebben. Daarom: ga altijd bewust om met uw smartphone, waar u ook bent, want zo geniet u nog langer van uw vertrouwde device.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu